Zonneparken gepland bij de Hooge Heide in Berlicum en de Meerse Plas in Den Dungen

Zonneparken gepland bij de Hooge Heide in Berlicum en de Meerse Plas in Den Dungen

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft de eerste twee locaties voor de zonneparken die gepland zijn in de gemeente bekend gemaakt. De zonneparken Heidebos en Poeldonk moeten in de buurt van de Hooge Heide ten noorden van Berlicum en bij de Meerse Plas aan de grens met Den Bosch komen te liggen.

Het gaat bij de Hooge Heide om een zonnepark van 6,8 hectare die door Sunvest wordt ontwikkeld. Bij de Meerse Plas komt een zonnepark van 7,5 hectare ontwikkeld door Lightsource B.V.

De zonneparken horen bij de plannen om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Volgens de Klimaatwet moet daarvoor in 2030 duurzame energie worden opgewekt door zonnepanelen en windturbines. De gemeente kiest dus voor zonnepanelen. De eerste twee locatie zijn nu bekend, maar er komen er in het totaal vier. Goed voor in het totaal een oppervlakte van 24,3 hectare.

Wethouder van energie en duurzaamheid Sam Goossens zal op 12 januari tijdens een informatieavond voor omwonenden het plan toelichten. Daar kunnen omwonenden ook vragen stellen aan de betrokken partijen.