Zondag 22 januari a.s. wandeling Vlijmens centrum

In de afgelopen twee jaar heeft Heemkundekring Onsenoort een mooie interessante dorpswandeling Vlijmen-Meliestraat georganiseerd, maar a.s. zondag 22 januari is er weer eens de wandeling in het Vlijmens centrum. Om 10.00 uur begint de wandeling bij het gemeentehuis in de Julianastraat. De wandeling vindt plaats onder leiding van Bart Beaard en Jan van der Linden.

Afbeelding van de tramrangerplaats De Akker waar op 4 maart 1945 een V1-vliegende bom neerstortte en dit gebied grotendeels verwoestte

Na een inleiding bij het gemeentehuis en de kerk gaan mensen vanaf de begraafplaats en lopen ze langs de oorlogsgrafvelden. Aansluitend loopt men door de Julianastraat, Pastoor van Akenstraat naar de Grote Kerk voor een uitleg over de NH-kerk. Vervolg door De Akker, Plein, Akkerstraat en door de Julianastraat terug naar het kerkplein. Op een aantal plaatsen wordt uitleg gegeven over: architectuur, bedrijfsleven, bewoners, bomen, historie en landbouw. De lengte van de wandeling is 2,7 kilometer en daarvoor hebben we ongeveer twee uur nodig.

De deelnemers moeten zich vooraf melden per mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .