Veel belangstelling voor 51e editie Kangoeroeloop in Vught: 2195 deelnemers

De 51ste editie van de Kangoeroeloop, die jaarlijks op Tweede Kerstdag wordt georganiseerd door de Vughtse sportvereniging Prins Hendrik, had dinsdag over belangstelling niet te klagen. De zeker 2195 deelnemers hadden, in een extreem natte periode, dan ook geluk met de redelijk gunstige weersvoorspellingen.

Tijdens het hardloop- en wandelevenement kunnen zij verschillende afstanden afleggen, variƫrend van 5 tot 27 kilometer. De prestatieloop is bedoeld voor trimmers, atleten, wandelaars en snelwandelaars. Dit jaar, tijdens de 51e editie, konden ook paralopers meedoen.

Dat het weer meeviel, kwam ook de sfeer bij de start en finish op de atletiekbaan aan de Sportlaan ten goede. Alleen al de warming-up met de ruim tweeduizend deelnemers was het aankijken waard. Dit jaar deden er 466 deelnemers meer mee dan tijdens de jubileum-editie in 2022.

Bij het evenement waren veel toeschouwers aanwezig en uit de voorinschrijving bleek dat de deelnemers uit 100 verschillende woonplaatsen komen, waaronder iemand die in New York woont. De jongste deelnemer was 3 jaar oud en de oudste 86. Er was zelfs een man, Frans van Dun, die als enige lid van sportvereniging Prins Hendrik al vanaf de eerste editie heeft meegelopen.