Stichting de Schroef zamelt kleding in voor het goede doel

Stichting de Schroef uit Drunen hield dinsdag een kledinginzamelingsactie in Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg. Met het opgehaalde geld kan de stichting nieuwe activiteiten organiseren die de bewoners stimuleren om te sporten en te bewegen.

“Het mes snijdt eigenlijk aan twee kanten”, vertelt Saskia Verstappen, namens Stichting de Schroef. “De gedoneerde kleding wordt verscheept naar Afrika of Oost-Europa, waar het een tweede leven krijgt. De kleding wordt per kilo vergoed, en wat we daaraan verdienen, gebruiken we voor het organiseren van nieuwe activiteiten.”

“Stichting de Schroef organiseert allerlei activiteiten om de mensen aan het bewegen te krijgen”, zegt Verstappen. “Dit doen we voor elke leeftijd: er is buurtsport voor jongeren, maar we bieden ook een valpreventiecursus voor ouderen die niet meer op de fiets durven te stappen.”

De Schroef is een stichting en is dus deels afhankelijk van giften en donaties. “We proberen ook veel inkomsten te generen via fondsenwerving, zoals bijvoorbeeld deze kledingactie”, legt Verstappen uit. “We doen dit nu voor de derde keer. Ieder jaar halen we meer geld op, dus het is zeker een succes.”