KlarinetNsemble Hilvarenbeek

Calendar
HTR prikbord
Date
28.01.2023 20:00 - 22:00
Author
Erik van Tilborg

Description

zaterdagavond 28 januari
20.00 uur
Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk

De Cultuurtoren Honsoirde presenteert een uitgevoerd door het KlarinetNsemble Hilvarenbeek. Een gevarieerd en verrassend concert, met werken van o.a. Bach, Mozart, Beethoven, Dvorák en Vloeimans. Voor meer informatie en reservering: www.honsoirde.nl/muziek/.

Het KlarinetNsemble is een hechte groep van ruim twintig zowel beroeps- als vergevorderde amateurklarinettisten uit Hilvarenbeek en ver daarbuiten. Het vertegenwoordigt de hele klarinetfamilie, van hoog tot laag, wat een unieke, rijke klankkleur levert, waardoor het ook in staat is symfonische werken uit te voeren.

Het ensemble speelt zowel lichtklassieke als Zuid-Amerikaanse muziek, en eigen composities van de leider, Maarten Jense, die vanaf de oprichting dirigent en arrangeur is. Het trad in de loop van de jaren op veel plaatsen op in Nederland en in het buitenland, met thematische en gevarieerde concerten, geregeld in samenwerking met koren of theatergezelschappen.

Maarten Jense studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde hij lessen compositie en orkestdirectie. Hij maakte deel uit van professionele ensembles en richtte zelf ook een aantal ensembles en orkesten op. Maarten dirigeerde diverse harmonieorkesten en is dirigent van het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant en het KlarinetNsemble. Hij componeert en arrangeert werken, al dan niet in opdracht, die door binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles worden uitgevoerd. Maarten doceert klarinet aan zijn klarinetschool in Hilvarenbeek.