Concert in het kunstzinnige Heusden

Calendar
HTR prikbord
Date
24.11.2023 20:00 - 22:30
Author
Erik van Tilborg | HTR

Description

Vrijdag 24 november
20.00 uur,
Sint-Cathaerijnekerk, Burchtstraat 2, Heusden

Kamermuziek Heusden Vesting nodigt u graag uit voor een inspirerend concert in het kunstzinnige Heusden.

Het buitengewoon septet bestaande uit musici van het Animato Kwartet en het Berghout Ensemble brengen een programma ten gehore met werken van de twee meest invloedrijke Franse componisten van de 20ste eeuw Claude Debussy en Maurice Ravel.

Het Animato Kwartet wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Programma’s die het viertal speelt bevatten zowel de meer klassieke alsook eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. Het kwartet was in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren en nam deel de Strijkkwartet Biënnale 2020 in Amsterdam.

Het Berghout Ensemble is een collectief van vooraanstaande en bevlogen musici, die ieder op eigen wijze al hun weg baanden naar de grote concertpodia in binnen- en buitenland. Ze delen een grote passie voor kamermuziek en een nieuwsgierigheid naar nieuwe en minder bekende composities. Het ensemble transformeert makkelijk van duo tot septet en communiceert met virtuositeit en élégance. Een gevarieerd kamermuziek repertoire rondom de harp wordt toegankelijk gemaakt voor een divers publiek.
Dit dynamische ensemble, opgericht in 2020 door harpiste Veronique Serpenti, vond in korte tijd haar weg naar belangrijke kamermuziek podia in Nederland. Zo debuteerde het Berghout Ensemble bij de kamermuziekseries van Wageningen, Hall, Enschede, Hengelo, 's-Hertogenbosch, Diemen en Heusden.
Het ensemble is vernoemd naar de wereldberoemde harpiste Phia Berghout (1909-1993). Zij was internationaal één van de meest invloedrijke harpisten van de 20ste eeuw en zette zich met hart en ziel in voor de kamermuziek - en de harp in het bijzonder.

Kom genieten van de afwisselende programma's en dompel je onder in de magie van kamermuziek.