26.1.2023 - 25.2.2023
 • Duo-expositie in de Cultuurtoren Honsoirde NATUURLIJKE VERBINDING

  Date 15.01.2023 13:00 - 05.02.2023 17:00
  HTR prikbord

  15 januari t/m 5 februari
  13.00-17.00 uur
  Cultuurtoren Honsoirde in Nieuwkuijk

  Gedurende vier zondagmiddagen, exposeren veelzijdig kunstenaar Rob van de Wiel en viltkunstenares Peti van Noort, beiden uit Drunen, hun kunstwerken in de cultuurtoren Honsoirde in Nieuwkuijk: www.honsoirde.nl. De toegang is gratis.
  Kijk voor meer informatie op https://www.honsoirde.nl/kunst/

  Peti leerde Rob kennen toen hij jaren geleden deelnam aan de Route van de Kunst. Beiden bleken te werken met natuurlijke materialen, een bindende factor, waardoor ze elkaar goed aanvoelen in hun kunstzinnige uitingen.

  Peti en Rob en hun kunst als natuurlijke verbinding, een imponerend duo.

 • Bloemschikken met Groei en Bloei De Langstraat

  26.01.2023 20:00
  HTR prikbord

  Heeft u ook zin om in het voorjaar een cursus florale arrangementen maken te volgen dan bieden wij u deze mogelijkheid. We gaan starten met drie verschillende bloemschikgroepen die op verschillende niveaus worden aangeboden. De groepen bestaan uit ongeveer 8 tot 12 personen. De cursus kan doorgang vinden bij voldoende deelname. Het is de bedoeling dat u bloemen, groen en ondergrond voor de lessen zelf verzorgt met uitzondering van de beginners groep.
  Groei & Bloei zorgt voor het hulpmateriaal zoals steekschuim en binddraad.

  Aanmelden en/of informatie vragen is mogelijk bij Yvonne Zwinkels per email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch onder het nummer : 0416-695140.
  Voor meer info kun je ook de website benaderen www.delangstraat.groei.nl

  Donderdagmiddag en avond
  ’t Rad, Kerkstraat 39 in Elshout, Elshof, Theodorus Rijkenstraat 10A te Elshout.
  13.30 uur en 20.00 uur

 • KlarinetNsemble Hilvarenbeek

  28.01.2023 20:00 - 22:00
  HTR prikbord

  zaterdagavond 28 januari
  20.00 uur
  Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk

  De Cultuurtoren Honsoirde presenteert een uitgevoerd door het KlarinetNsemble Hilvarenbeek. Een gevarieerd en verrassend concert, met werken van o.a. Bach, Mozart, Beethoven, Dvorák en Vloeimans. Voor meer informatie en reservering: www.honsoirde.nl/muziek/.

  Het KlarinetNsemble is een hechte groep van ruim twintig zowel beroeps- als vergevorderde amateurklarinettisten uit Hilvarenbeek en ver daarbuiten. Het vertegenwoordigt de hele klarinetfamilie, van hoog tot laag, wat een unieke, rijke klankkleur levert, waardoor het ook in staat is symfonische werken uit te voeren.

  Het ensemble speelt zowel lichtklassieke als Zuid-Amerikaanse muziek, en eigen composities van de leider, Maarten Jense, die vanaf de oprichting dirigent en arrangeur is. Het trad in de loop van de jaren op veel plaatsen op in Nederland en in het buitenland, met thematische en gevarieerde concerten, geregeld in samenwerking met koren of theatergezelschappen.

  Maarten Jense studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde hij lessen compositie en orkestdirectie. Hij maakte deel uit van professionele ensembles en richtte zelf ook een aantal ensembles en orkesten op. Maarten dirigeerde diverse harmonieorkesten en is dirigent van het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant en het KlarinetNsemble. Hij componeert en arrangeert werken, al dan niet in opdracht, die door binnen- en buitenlandse orkesten en ensembles worden uitgevoerd. Maarten doceert klarinet aan zijn klarinetschool in Hilvarenbeek.

   

 • Dorpswandeling Vlijmen-Centrum

  29.01.2023 10:00 - 12:00
  HTR prikbord

  De wandeling gebeurt onder leiding van Bart Beaard en Jan van der Linden.
  Na een inleiding bij het gemeentehuis en de kerk gaan we allereerst naar de begraafplaats en lopen we langs de oorlogsgrafvelden. Aansluitend lopen we door de Julianastraat. Op een aantal plaatsen wordt uitleg gegeven over: architectuur, bedrijfsleven, bewoners, bomen, historie en landbouw. De lengte van de wandeling is 2,7 kilometer en we hebben daarvoor ongeveer twee uur nodig. De deelnemers worden verzocht zich vooraf aan te melden per mail: bartbeaard1@gmail.com.

  Bart Beaard

  zondag 29 januari
  10.00 uur
  Beginnen bij het gemeentehuis in de Julianastraat

 • Lotgenotenbijeenkomst Prostaatkanker TOON

  01.02.2023 14:00 - 15:30
  HTR prikbord

  Woensdag 1 februari
  14.00 – 15.30 uur
  Jan de Rooystraat 15 Waalwijk

  Deze bijeenkomst organiseren wij samen met de Prostaatkankerstichting (PKS). Patiënten én hun naasten nodigen wij van harte uit voor deze middag.
  Tijdens deze bijeenkomst kun je lotgenoten ontmoeten en kun je in gesprek gaan met Kees Gosens, ervaringsdeskundige van de PKS. Kees weet als geen ander hoe kanker je leven compleet op zijn kop kan zetten. Het feit dat je niet de enige bent die vragen heeft, kan al een opluchting zijn. Wij vragen je je vóóraf aan te melden via 0416 – 652734 of info@thhw.nl.

 • IVN - wandeling op 5 februari 2023

  05.02.2023 10:00 - 12:00
  HTR prikbord

  IVN De Waerdman-De Langstraat organiseert een gratis wandeling door een deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen die ongeveer twee uur duurt.
  Grote vlaktes met zandverstuivingen maken dit natuurgebied zo aantrekkelijk. Stuifduinen, de heide en het bos wisselen elkaar af. Rendiermos, pijpenstrootje en zandzegge houden zich hier stug overeind.

  Ga mee op pad met de gids van het IVN door het stuifzandlandschap met bos, heide en stuifvlakten. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

  De startlocatie is bij Café-Rest. “De Roestelberg”, Roestelbergseweg 2 te Kaatsheuvel.
  10.00 uur
  Zondag 5 februari

 • Mannenavond TOON

  13.02.2023 19:00 - 20:30
  HTR prikbord

  Maandag 13 februari
  19.00 – 20.30 uur
  Jan de Rooystraat 15 Waalwijk

  De mannenavond is voor alle mannen. Ben je patiënt, partner, vriend of vader van iemand die kanker heeft (gehad), of heb je iemand verloren aan kanker? Je bent van harte welkom. Kom ook, deel je ervaringen en laten we elkaar inspireren.
  Graag vooraf aanmelden via 0416-652734 of info@thhw.nl.

 • Meezingen met de Dwergonische mannen en ’t Elshouts AkKOORdje

  16.02.2023 20:00 - 22:00
  HTR prikbord

  20:00 uur
  Vennezaal van de Voorste Venne Drunen
  Donderdagavond 16 februari

  Het heeft even geduurd in verband met corona, maar de mannen van Het Groot Dwergonisch Mannenkoor gaan op de donderdag voor carnaval 2023 weer vol voor een groots Dwergonisch muziekspektakel. Meezingen met dit roemruchte koor is vanaf hun eerste Oevertuure in 2007 niet meer weg te denken uit het Drunense carnaval. Viva Dwergonia 2023 wordt ook nu weer groots.

  Aan de vooravond van carnaval, worden de juweeltjes van de Nederlandse muziek weer over het talrijke publiek uitgestrooid. En, zoals gebruikelijk, kan ook nu weer iedereen naar hartenlust zelf meezingen.

 • Basketbaltoernooi voor basisschoolleerlingen

  25.02.2023 09:00 - 12:00
  HTR prikbord

  zaterdag 25 februari

  Die Heygrave” in Vlijmen

  09.00 tot uiterlijk 12.00 uur

   

  Basketbalvereniging Vlijmscherp SVH voor de 8e keer een basketbaltoernooi voor basisschoolleerlingen.

   

  Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit de gemeente Heusden en alle leden van de U8, U10 en U12 van basketbalvereniging Vlijmscherp SVH mogen deelnemen aan dit toernooi. 

  Het toernooi wordt gespeeld in drie poules:

  U8 voor kinderen uit groep 3-4

  U10 voor kinderen uit groep 5-6

  U12 voor kinderen uit groep 7-8

   

  Elk team zorgt zelf voor een (volwassen begeleider); dit kan een vader, moeder, grote broer /zus enzovoort zijn.

 • 3x Kleinkunst, Jildou Kroes, Maurits Koster & Janneke de Bijl

  25.02.2023 20:00
  HTR prikbord

  Een concert in de Gildezaal van het Gouverneurshuis. Met Drie voorstellingen op één avond.

  HET IS TIJD – om thuis te komen door Jildou Kroes. haar nieuwe kleinkunst programma.

  Jildou Kroes studeerde af aan Theater Opleiding Selma Susanna. Met haar afstudeersolo ‘Zoute Slok Op’ stond ze op verschillende theaterfestivals in het land, waaronder Fringe en Theaterfestival Boulevard.

  Maurits Koster speelt samen met pianist Sebastian Sebernic zijn voorstelling “Onderweg”. Maurits vertelt zijn verhaal met de beste intenties. Over belemmerende overtuigingen, dromen najagen en worden wie je kunt zijn.

  Janneke de Bijl observeert erop los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

   

  Zaterdag 25 februari 2023
  Aanvang 20.00 uur
  Gildezaal van het Gouverneurshuis. Putterstraat 14 in Heusden.
  Tickets € 15,00