Nieuwe generatie op het ijs tijdens Kerstschaatsen in Sportiom

Dat het buiten zacht en regenachtig weer is, wil nog niet zeggen dat er tijdens de kerstvakantie niet geschaatst kan worden. Jonge schaatsers binden daarom deze week in het Bossche Sportiom de ijzers onder voor een spoedcursus Kerstschaatsen.

Op een speelse manier leren kinderen deze kerstvakantie in het Bossche Sportiom schaatsen. Op initiatief van de Vughtse IJsclub wordt er drie dagen op rij met allerlei oefeningen aan de schaatstechniek gewerkt van de kinderen van 5 tot en met 12 jaar.

IJshockeyschaatsen

De leraren schaatsen zelf op noren en klapschaatsen, terwijl de kinderen op ijshockey- en kunstschaatsen rijden. Dat maakt het een stuk makkelijker voor de kinderen om nu te leren schaatsen, al is het wel een flink verschil met de klapschaatsen.

180 deelnemers

Met zo'n honderdtachtig kinderen is het Kerstschaatsen in ieder geval een behoorlijk succes. De deelnemers komen uit de gemeenten Den Bosch, Heusden, Vught en Sint-Michielsgestel. Dat laat volgens de Vughtse IJsclub zien dat schaatsen zeker niet alleen een Friese aangelegenheid is.

Ook na de Kerstvakantie geeft de Vughtse IJsclub schaatsles in het Sportiom. Het schaatsseizoen duurt nog tot 17 maart.