Moslimgemeenschap Den Bosch krijgt meer ruimte voor begraafplekken met eeuwige grafrust

De gemeente Den Bosch is in gesprek met werkgroep Islamitisch begraven ’s-Hertogenbosch over een geschikte locatie voor een begraafplaats met eeuwige grafrust.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van GroenLinks en de PvdA. “Wij ondersteunen deze wens en de zoektocht naar een geschikte plek voor deze bijzondere begraafplaats”, aldus het college.”

Op begraafplaatsen Orthen en Oude Baan in Rosmalen zijn al plekken voor een zogeheten bijzondere begraafplaats, maar de ruimte is beperkt. Daarom wil de werkgroep Islamitisch begraven ’s-Hertogenbosch meer ruimte zo'n begraafplaats. Daarvoor wordt gezocht naar een locatie. Een nog op te richten stichting neemt deze begraafplaats dan in beheer met een eigen reglement.

Zover is het nog niet. Het college is in gesprek met stichting Solamen, die verantwoordelijk is voor de begraafplaatsen in Orthen en Ketsheuvel en zegt dat er in Orthen ruimte is voor een Islamitische begraafplaats. Het college probeert met de stichting tot een overeenkomst te komen. Deze wordt dan aan de gemeenteraad voorgelegd, omdat die zich nog over mag buigen over de bepaalde tijd van de grafrechten.