Militaire oefening in Den Bosch bevat helikopters en schietincidenten

Militaire oefening in Den Bosch bevat helikopters en schietincidenten

De Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht organiseert van 5 tot en met 8 juni de oefening Bevo Seal in de gemeente Den Bosch. Het gaat om operaties zoals het verplaatsen van goederen in konvooien via de openbare weg, het bouwen van een tijdelijke basiskamp, en patrouilles door de stad.

Dat heeft de Luchtmobiele Brigade bekendgemaakt. Er gaan ongeveer 120 militairen meedoen aan de training.

De gemeente Den Bosch, de politie en defensie werken samen om deze oefening mogelijk te maken. Het kan die dagen dus zomaar gebeuren dat je als voorbijganger ineens een 'Chinook'-helikopter voorbij ziet vliegen, of getuige bent van een schietincident met een drone.

Tijdens het beoefenen van verschillende incidenten kunnen de militairen gebruikmaken van hun wapens, al zijn die wel gevuld met oefenmunitie, oftewel losse flodders. Dit om overlast voor inwoners te voorkomen.

Van dichtbij bekijken
Op woensdag 7 juni hebben inwoners van Den Bosch tussen 09.00 en 17.00 uur de kans om een bezoek te brengen aan de Pettelaarse Schans. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers de Chinook helikopters van dichtbij bewonderen, terwijl de Apache-helikopters in de lucht blijven. Naast de helikopters zijn ook andere militaire voertuigen te zien en is er de mogelijkheid om wapens van dichtbij te bekijken.