Meierijcup brengt lokale voetbalclubs bij elkaar in Sint-Michielsgestel

Voor de zesde keer wordt in Sporthal Theereheide de Meierijcup gehouden. Tijdens het zaalvoetbaltoernooi in Sint-Michielsgestel doen twintig clubs uit de regio mee. “De jongens die ken je vanuit de zaal en in de competitie, dat is dus echt super vet om aan mee te doen”.

Luuk van Loon doet voor Sportclub Den Dungen mee met de Meierijcup. “Ik denk dat wij vijf jaar geleden voor het eerst mee deden. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten, maar dan kom je hier aan en zie je een vette zaal neergelegd en extra tribunes met een man of driehonderd die hier zitten te kijken.”

Organisator Johan den Otter pakt het groot aan. “Wij proberen hier een beetje een Amerikaans spektakel te bieden.” Sporthal Theereheide is omgetoverd tot een professionele zaalvoetbalzaal. Er staat een grote tribune, een speciale vloer is neergelegd en er draait een dj.

Flink uitgebreid

Sinds de start van de Meierijcup heeft de organisatie flink uitgebreid. “We zijn in 2016 tijdens de eerste editie begonnen met zestien teams bij de heren”, vertelt Den Otter, “Ondertussen zitten we op twintig teams bij de heren, acht teams bij de dames en nog wat jeugdteams.”

Veel van de teams spelen normaal gesproken buiten op een grasveld, dan is zaalvoetbal toch wat anders. “Het is echt wel een ander tempo, zeker zo na de feestdagen. Ik moest net drie minuten bijkomen van een wedstrijd”, vertelt Van Loon lachend, “Het is veel spelen dan in het veld, waar je soms nog even rust kan nemen. In ieder geval wel super vet en goed voor de conditie”.

Vrijdag spelen de heren, dames en jeugdteams de finale. Daarna wordt er een prijsuitreiking en feestavond gehouden.