Krijgt Den Bosch een drive-through coffeeshop? De optie wordt bekeken

Krijgt Den Bosch een drive-through coffeeshop? De optie wordt bekeken

Er komt in Den Bosch mogelijk binnen enkele jaren een drive-through coffeeshop. Het is in ieder geval een serieuze optie als alternatief voor de coffeeshops die moeten gaan verdwijnen uit de Hinthamerstraat.

Dat laat burgemeester Jack Mikkers weten in een update over de stand van zaken van de verplaatsing van de coffeeshops. Die moeten uiterlijk eind 2027 weg uit het centrum vanwege de verkeersdrukte en andere overlast. De gemeente werkt mee bij het zoeken naar locaties die wél aan de vestigingscriteria voldoen.

Minder overlast

De twee coffeeshophouders in de Hinthamerstraat hadden aangegeven dat ze wel interesse hebben in een drive-through zaak. Consumenten kunnen dan gewoon hun producten kopen zonder de auto te verlaten. Dat betekent ook minder overlast en parkeerproblemen. Ambtenaren hebben in oktober al een bezoek gebracht aan Hellevoetsluis, de enige gemeente in Nederland waar al een drive-through coffeeshop is. Wat ze daar hebben opgestoken, is inmiddels ook al gedeeld met de coffeeshophouders in Den Bosch, aldus burgemeester Mikkers.

Ze gaan nu ook zelf met hun collega in Hellevoetsluis in gesprek en zoeken verder naar een geschikte locatie. Mikkers verwacht ‘binnen afzienbare tijd’ meer te horen over hoe het er voor staat.