Jeugdburgemeesters 2023 bekend!

Jeugdburgemeesters 2023 bekend!

eugdburgemeesters 2023 bekend!

Op woensdagavond zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden gekozen voor 2023. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Dounia El Quattassi en Kick KiefMeijer.

16 kinderen deden een gooi naar het jeugdburgemeesterschap voor 2023. 15 meiden en 2 jongens presenteerden zich deze avond voor een selectiecommissie bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees, wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden en Frans van Buul van stichting Scala.

Volgens burgemeester Willemijn van Hees gingen er geen verliezers naar huis. ‘’Ik ben ontzettend trots dat er 14 ambassadeurs het gemeentehuis verlaten, naast de jeugdburgemeesters’’. Alle kinderen werden dan ook uitgenodigd om het komende jaar mee te blijven denken en verder te praten over belangrijke thema’s en oplossingen in de gemeente.

In de vergadering van 14 februari 2023 worden de nieuwe jeugdburgemeesters aan de gemeenteraad van Heusden voorgesteld, waarna zij officieel de ambtsketen overhandigd krijgen van Daan en Nienke, de jeugdburgemeesters van 2022.

Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina.