Heusdense woningnood aanpakken

Op 15 maart zijn er in heel Nederland verkiezingen voor de Provinciale Staten. Noah Brok (21) uit Vlijmen is kandidaat namens het CDA Noord-Brabant. Het CDA heeft op dit moment 9 zetels en Noah staat op plek 6, een verkiesbare plek dus. Sinds 2019 is hij raadslid voor DMP Heusden. Vanaf maart wil hij zich in de Staten onder andere inzetten voor het realiseren van meer betaalbare woningen.


De afgelopen jaren is Noah als raadslid bezig geweest om ervoor te zorgen dat er voor iedereen in Heusden een betaalbare woningen is. “Dat is een grote opgave maar het begin is gemaakt”, zegt Noah. Zo heeft hij in 2018 samen met toenmalig DMP-fractievoorzitter Martijn van Esch een initiatiefvoorstel ingediend waar in staat dat er meer woningen moeten worden gebouwd voor starters en senioren.

Veel van dit voorstel is nu dagelijks beleid van de gemeente: onder andere bij het goedkeuren van woningbouwinitiatieven van particulieren moet minstens 25% sociale huur en 20% goedkope koop zijn. “Ik heb gezien dat deze woningnood niet alleen in Heusden leeft maar dat er ook een grote opgave is voor heel Noord-Brabant. Daarom wil ik in de Staten samen bouwen aan een dak boven het hoofd voor iedereen in Heusden en heel Noord-Brabant.