Heroes Den Bosch wint met late comeback in Den Helder

Heroes Den Bosch wint met late comeback in Den Helder

Heroes Den Bosch heeft zaterdagavond nipt gewonnen in de uitwedstrijd tegen Den Helder Suns. De Bosschenaren keken lange tijd tegen een achterstand aan, maar trokken de wedstrijd in de BNXT-League in het vierde kwart toch nog over de streep.

Het eerste kwart begon dramatisch voor Heroes Den Bosch, met een stand van 23-8 voor de thuisploeg. De basketballers uit Den Helder bouwde in dit deel van de wedstrijd een flinke voorsprong op, waar de Bosschenaren de rest van de wedstrijd van probeerden terug te komen.

Het tweede kwart viel naar de kant van Heroes, met een stand van 23-8. De achterstand was echter nog niet weggewerkt. Het derde kwart droeg daar ook niet veel aan bij, met een bijna gelijke stand van 16-17. Met dit ene punt verschil in dit deel van de wedstrijd, had Heroes een achterstand van acht punten weg te werken in het laatste kwart.

De druk stond er voor beide ploegen dus op in het vierde kwart, waarin Heroes voor het eerst op voorsprong wist te komen. De twee teams bleken in de slotfase aan elkaar gewaagd, maar de basketballers uit Den Bosch wisten uiteindelijk de winst binnen te halen met een uitslag van 72-76.