Heroes Den Bosch verliest nipt maar met grote gevolgen: einde seizoen voor de Bosschenaren

Heroes Den Bosch verliest nipt maar met grote gevolgen: einde seizoen voor de Bosschenaren

Opnieuw verliest Heroes Den Bosch van Leuven in de BNXT play-offs. Dat betekent meteen het einde van het seizoen voor de Bossche basketballers; in eigen huis werd er dinsdagavond met 71-74 verloren.

En dat terwijl er juist met minstens tien punten verschil gewonnen moest worden, nadat afgelopen zondag met 80-70 werd verloren in Belgiƫ. Coach Erik Braal sprak eerder nog over 'de knop omzetten' nadat zijn team ook al werd uitgeschakeld in de nationale play-offs. Dat bleek dinsdagavond een te moeilijke taak.

In de beginfase wist Heroes een 10-9 voorsprong te pakken. Aanvallend ging het dan ook een stuk beter dan in de vorige wedstrijd tegen Leuven. "We moeten meer scoren", reflecteerde Braal eerder al. Ondanks een 23-11 voorsprong - en een driepunter van Austin Price - kwam Leuven aan het einde van het eerste kwart terug tot 26-20.

In het tweede kwart leken beide ploegen niet voor elkaar onder te doen. Met een nipte voorsprong voor Leuven (41-42) werden de kleedkamers opgezocht.

Daarna werd het voor Heroes alsmaar lastiger. De ploeg knokte zich nog terug naar 53-54, maar liep de rest van de wedstrijd net achter de feiten aan. Scores van onder anderen Price, Thomas van der Mars en Chris-Ebou Ndow waren uiteindelijk niet genoeg voor de cruciale overwinning. En dat is toch best teleurstellend voor de regerend landskampioen, dat dit seizoen slechts genoegen moet nemen met de Supercup als enige prijs.