Gloednieuw gebouw Watersportvereniging Engelermeer in gebruik, maar lekt wel

Watersportvereniging Engelermeer opende afgelopen maand haar nieuwe clubhuis aan de zuidkant van de plas. Na jaren vanuit containers zeil- en surfles te hebben gegeven, is er nu een klimaatvriendelijk pand voor de leden. Al is het zelfs voor de watersportvereniging iets te veel water.

Aan de zuidkant van het Engelermeer verrees het afgelopen jaar een nieuw clubgebouw van de watersportvereniging. Voorheen dienden containers nog als opslag, kantine en kleedruimte. Daar moest verandering in komen, zo besloot de vereniging zes jaar geleden. Halverwege mei werd het pand in gebruik genomen.

Groei
De club is in de loop der jaren van 140 leden, gegroeid naar 250 leden en wil groeien naar 350 leden. Om deze leden zo vaak en zelfstandig mogelijk van de boten en surfplanken gebruik te laten maken, kunnen zij binnenkort zonder sleutels het pand in en uit door middel van een vingerafdruk-scanner.

Lekkage
Naast dit nieuwe snufje, moet het pand energieneutraal zijn dankzij een warmtepomp die op zonnepanelen werkt, ledverlichting met sensoren en een natuurlijk dak. Maar met die dakbedekking is blijkbaar iets mis. Het lekt en dus is de verbouwing nog niet helemaal klaar.