Gemeente plaatst ook luiercontainers in Elshout en Haarsteeg

Gemeente plaatst ook luiercontainers in Elshout en Haarsteeg

In Drunen, Vlijmen en Oudheusden is de gemeente recentelijk gestart met een aantal proef containers voor baby- en incontinentieluiers. Van deze containers wordt erg veel gebruik gemaakt. Daarom gaat de gemeente Heusden de locaties uitbreiden naar de openbare ruimte in Elshout en Haarsteeg.

In Elshout is een luiercontainer geplaatst in de Theodorus Rijkenstraat, bij de inzamelvoorzieningen voor glas, textiel en restafval. In Haarsteeg is een luiercontainer geplaatst in de Haarsteegsestraat, bij de inzamelvoorzieningen voor glas, textiel en restafval. Daarnaast wordt in Vlijmen bij zwembad Die Heygrave een extra luiercontainer bijgeplaatst. De luiercontainers worden deze maand geplaatst en worden eenmaal per week geleegd. Na een aantal maanden bekijkt de gemeente hoe het gebruik van de containers is. Ook zal de omgeving gemonitord worden op vervuiling en eventuele overlast.

Bij een positief resultaat blijven de containers staan en worden de locatie aanwijzen als inzamellocatie voor baby- en incontinentieluiers.