FC Den Bosch-trainer Kaczmarek baalt van chaotische wedstrijd door 'biergooiers': ‘Maakt het moeilijk voor ons’

FC Den Bosch-trainer Kaczmarek baalt van chaotische wedstrijd door 'biergooiers': ‘Maakt het moeilijk voor ons’

FC Den Bosch wist vrijdagavond voor het eerst sinds vier wedstrijden weer eens een wedstrijd te winnen. In Stadion De Vliert werd MVV met 3-2 verslagen. Doordat de wedstrijd maar liefst drie keer moest worden onderbroken door 'biergooiers', was er nauwelijks sprake van een feestelijke stemming.

“Dit is de gekste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld”, reageert spits Kacper Kostorz na afloop. De aanvaller was verantwoordelijk voor twee van de drie Bossche doelpunten en kroonde zichzelf daarmee tot matchwinner. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik drie keer in één wedstrijd naar de kleedkamer moest.”

FC Den Bosch kwam tot twee keer toe op achterstand, maar dankzij de goals van Jaron Vicario en dus Kostorz werd er gewonnen. Daarom prijst Kostorz de veerkracht van zijn team: “Het is moeilijk als je twee keer achter komt te staan, maar in de kleedkamer wisten we elkaar toch nog te motiveren. We voelden namelijk dat we wedstrijd over de streep konden trekken.” De Poolse spits ziet de winst vooral als een motivatie om door te gaan: “Ondanks de winst, is er geen tijd voor een feestje. We moeten goed uitrusten en deze lijn doortrekken volgende week.”

'Voelde meer als een loterij'

Trainer Tomasz Kaczmarek was vooral te spreken over hoe zijn team met de vele onderbrekingen omging: “Ik heb heel veel respect voor de jongens, dat ze mentaal sterk genoeg zijn om toch zo’n wedstrijd uit te spelen. Door al die onderbrekingen voelt het op een gegeven moment niet meer als een wedstrijd, maar meer als een loterij.”

Hij vindt het dan ook jammer dat de acties van een paar fans het verpesten voor de rest: “Het zijn een paar individuen die het voor de rest verpesten. Niet alleen voor ons als team, maar het is ook vervelend voor de rest van de fans, die zich wel gewoon gedragen.” Soms was het volgens Kaczmarek dan ook lastig dat er niet gewoon doorgespeeld kon worden: “De regels zijn misschien wat zwart-wit. Soms is het voor een scheidsrechter ook lastig om te beoordelen of iets meteen een onveilige situatie is. Maar we hebben de regels nou eenmaal te respecteren. De veiligheid staat altijd voorop.” vindt 116 flessen lachgas in pand in Den Bosch; wil pand nu sluiten

De politie en de gemeente hebben in een pand op het bedrijventerrein in Den Bosch-West 116 flessen lachgas gevonden. Ook werden illegaal vuurwerk en illegale tabak ontdekt.

De flessen werden gevonden in een pand aan de Siloweg, op één van de bedrijventerreinen in Den Bosch-West. De gemeente onderzoekt nu of het mogelijk is om het pand te sluiten op basis van de Opiumwet. In andere panden werd, naast een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk, ook nog 6 kilo illegaal tabak gevonden. Dat is door de douane in beslag genomen.

In weer een ander pand aan de Siloweg werd illegale bewoning aangetroffen. Als de illegale bewoning niet stopt, legt de gemeente een dwangsom op.

Ook op bedrijventerrein De Rietvelden deden politie en gemeente een controle. In één pand werden benodigdheden voor illegaal gokken aangetroffen. Op het moment van de controle werd er niet gespeeld, maar de gemeente onderzoekt of het ook voor deze locatie mogelijk is een dwangsom op te leggen.

De gemeente Den Bosch voert een aantal keer per jaar dit soort controles op bedrijventerreinen uit. Volgens de gemeente zijn bedrijventerreinen vaak “interessant” voor “mensen met de verkeerde bedoelingen”. Daarnaast start Meld Misdaad Anoniem, in samenwerking met de gemeente, deze week een campagne, speciaal voor vastgoedeigenaren. In deze campagne worden vastgoedeigenaren bewust gemaakt van het belang van melding doen over panden.