FC Den Bosch op eigen veld afgetroefd door Telstar: 1-4

FC Den Bosch op eigen veld afgetroefd door Telstar: 1-4

FC Den Bosch beleefde vrijdag opnieuw een zware avond in de Keuken Kampioen Divisie. De ‘kelderkraker’ tegen Telstar eindigde in een dikke 1-4 nederlaag.

Beide ploegen begonnen erg slordig aan het duel en dus was er het eerste kwartier weinig te beleven. Het eerste doelgevaar kwam van Telstar. Na een mislukte kopbal van Stan Maas kon Gravenberch vrij uithalen maar de Bossche doelman Ojrzynski wist het schot te pareren. Kort daarna was er ook gevaar van FC Den Bosch toen Kacper Kostorz vanuit een moeilijke hoek de bal op doel schoot.

Weer een penalty

In de 37e minuut kreeg de thuisploeg te maken met een inmiddels vertrouwd fenomeen: een bijzonder dubieuze penalty. Ricardo Henning ging buiten de 16-meter aan het shirt van zijn tegenstander hangen, die vervolgens in het strafschopgebied neerging. Na enig nadenken vond scheidsrechter Eijgelsheim het een penalty. De M-Side hief daarop een welgemeend ‘kut-KNVB’ aan en dat vond de scheidsrechter blijkbaar te veel van het goede. De wedstrijd werd een kwartier stilgelegd. En na die pauze schoot Eddahchouri de strafschop overtuigend binnen. Nick de Groot kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker. Maar in plaats van op doel te schieten, legde hij de bal opzij en kon een verdediger nog ingrijpen.

Grote achterstand

In de tweede helft ging het al snel van kwaad tot erger met FC Den Bosch. In de 51e minuut was het opnieuw Eddahchouri die knap de 0-2 binnenschoot. En kort daarop liet Tom Overtoom met een geplaatste bal de Bossche doelman voor de derde keer grabbelen. “Schaam je kapot” was de reactie vanaf de tribunes waar ook de eerste witte zakdoekjes te zien waren. Het gezang verstomde weer toen invaller Ryan Leijten een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg en van grote afstand de 1-3 binnenknalde voor FC Den Bosch.

Het doelpunt zorgde niet voor een ommekeer. Telstar bleef namelijk de bovenliggende partij en FC Den Bosch had moeite om onder de druk uit te komen. Ikeshita had nog een prima schot in huis dat over de lat werd getikt maar daarna was opnieuw het woord aan Eddahchouri van Telstar. Hij was er snel bij om de rebound binnen te knallen na een schot van Plat. 1-4 dus met nog een kwartier te gaan. Het geloof was er daarna wel uit bij de Bosschenaren en Telstar hoefde natuurlijk ook niet echt meer.

De Velzenaren hadden nog de beste mogelijkheden op een extra doelpunt maar aan de stand veranderde er uiteindelijk niets meer. En dus liep FC Den Bosch tegen een uiterst pijnlijke nederlaag aan in een wedstrijd die eigenlijk weer eens drie punten op had moeten leveren.