Drie kinderdagverblijven krijgen Verkeerskeurmerk Groen Licht!

Drie kinderdagverblijven krijgen Verkeerskeurmerk Groen Licht!

Woensdag kregen de teams van drie Kinder- en Peuteropvang locaties van Kinderopvang Mikz in de gemeente Heusden het Verkeerskeurmerk Groen Licht! ‘Het Opstapje’, ‘De Carrousel’ en ‘Villa Kakelbont’ ontvingen deze certificering voor hun inzet voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie van kleine Heusdenaren van 0 tot 4 jaar. Verkeerswethouder Thom Blankers reikte de keurmerken uit namens het college.

Ook voor de jongste inwoners wil de gemeente Heusden verkeersveiligheid. Kinderen van 0-4 jaar pikken ongemerkt veel op over verkeersregels en verkeersgedrag. Daarom is het goed om met jonge kinderen en hun ouders aan de slag te gaan met verkeer.

De gemeente en een adviseur verkeerseducatie van Edux ondersteunen de kinderdagverblijven in dit certificeringstraject. De kinderdagverblijven hebben met een portfolio met allerlei verkeersactiviteiten laten zien dat ze verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen belangrijk vinden en daar ook de ouders bij betrekken. Het behalen van het keurmerk Groen Licht! is een prestatie van formaat!