Buurtbus in Elshout is hard op zoek naar vrijwilligers

Buurtbus vereniging D’n Elshout is dringend op zoek naar 30 vrijwilligers. De huidige chauffeurs moeten dubbele diensten op zich nemen om de buurtbus te kunnen blijven rijden.

Het gaat om lijnen 233 en 231 die van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds door de verschillende dorpen van de gemeente Heusden en Waalwijk rijden.

Krap

Op het moment zijn er 25 actieve rijders binnen de vereniging. Een van die chauffeurs is vrijwilliger Leen Crielaard. Ook hij merkt veel van de krapte. “Ik doe dit nou zeventien jaar met liefde en plezier. Ik doe dit nu wel 2 keer in de week, en dat vind ik best wel pittig.”

Essentieel

Volgens Musters is het voor de kleinere kernen van groot belang dat de buurtbus blijft rijden. “Grote kernen hebben over het algemeen een best goede verbinding via de grote bussen. Voor kernen zoals Elshout of Oudheusden zijn buurtbussen wel van belang.”

Meerdere diensten

“Zonder vrijwilligers kunnen we die buurtbus niet op de weghouden”, vertelt Kees Musters van de Buurtbusvereniging. “We zingen het nu nog aardig uit. Vrijwilligers rijden nu meerdere diensten in de week, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. De vereniging heeft het liefst dat de chauffeurs maar één dienst van vier uur per week rijden.