Bestuursraad Empel wil dat jongeren meepraten over de invulling van het dorp

Jongeren in Empel kunnen binnenkort meepraten over wat er in het dorp moet gebeuren voor hun leeftijdsgroep. De Bestuursraad Empel & Meerwijk wil daarvoor een denktank opstarten met jongeren.

“Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer jongeren in Empel komen wonen”, legt bestuurslid Ruben Ogink uit. “Eigenlijk willen we kijken hoe we bij de inrichting van het dorp kunnen brengen waar de jongeren juist behoefte aan hebben.” En dat wil hij dus samen met de doelgroep zelf gaan bespreken.

Speeltuintjes

“Er zijn best wel wat speeltuintjes hier in Empel, die moeten er ook blijven voor de kleinere kinderen, maar misschien zijn er wel een aantal plekken waar je iets anders van kan maken.” Wat dat dan precies moet worden, bijvoorbeeld een voetbalveldje of een hangplek, wil de bestuursraad niet zelf bepalen. Dat moeten juist de jongeren in de denktank gaan vertellen.

Toch is het niet zo dat er in Empel helemaal niks te doen is voor jongeren. In het Kasteelpark is een veldje om te voetballen en te basketballen en er is een skatebaan. Bij voetbalclub Emplina kunnen ze ook terecht om een balletje te trappen. “Het is niet zo zeer dat we een probleem willen oplossen, maar laten we vooral voor zijn dat ze zich gaan vervelen en misschien wel vervelende dingen gaan doen.”

Moeilijke doelgroep

De doelgroep van de denktank, 11- tot 17-jarigen is moeilijk te bereiken. Om een groep bij elkaar te krijgen werkt de bestuursraad samen met onder andere scholen en jongerenwerk van de gemeente. Op een advertentie in een lokaal blaadje, kwamen al enkele enthousiaste reacties. In de eerste maanden van het jaar wil de bestuursraad concrete stappen zetten met de denktank. “We willen bespreken wat het doel ervan wordt en of het eenmalig is of juist vaker. “We zijn zelf ook nog aan het ontdekken wat precies de juiste vorm is.”

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via de Bestuursraad Empel & Meerwijk.