Basisschool De Bolster krijgt school op nieuwe locatie; gemeenteraad Sint-Michielsgestel stemt in met plannen

Basisschool De Bolster heeft er even op moeten wachten, maar donderdagavond heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering voor een nieuw schoolgebouw op voormalig sportpark Heidelust gestemd. De school ligt nu nog aan de Ericastraat, maar daar gaat wat het college en de raad betreft verandering in komen.

Het college was daar in eerste instantie geen voorstander van. Het zou te veel geld kosten en te lang duren. Daarom was er de voorkeur voor nieuwbouw aan de Ericastraat. De basisschool wilde juist naar Heidelust, omdat ze daar het onderwijs gericht op groen met veel ruimte, het beste zouden benutten. Daarnaast is het schoolgebouw van het De Bolster op de huidige locatie te klein.

College overstag

Na gesprekken tussen de twee partijen en verder financieel onderzoek, besloot het college toch te gaan voor een nieuw gebouw op Heidelust voor basisschool De Bolster. Het zou namelijk even duur zijn als een nieuwbouw op de huidige locatie, vanwege de tijdelijke opvang van de basisschool.

Donderdagavond stemde de raad unaniem voor dit plan. Naast de nieuwe school worden er ook nog 35 tot 50 tijdelijke woningen en een natuurpark gebouwd. De tijdelijke woningen zijn voor vijftien jaar. Aan de Ericastraat wordt het oude schoolgebouw gesloopt en komen er ook tussen de 35 en 50 woningen.

Wanneer de bouw kan beginnen, is nog niet duidelijk. Het kan dus nog wel even duren totdat De Bolster een nieuw schoolgebouw heeft, maar de eerste stappen zijn gezet.