Avanti heeft dit jaar jubilea van 2 scheidsrechters

Handbalvereniging Avanti heeft dit jaar 2 scheidsrechters die een jubileum vieren: Hans Wassink 40 jaar en Henk Klerks 50 jaar. Dat is, zeker in deze tijd, een behoorlijke prestatie.
Hans begon in 1983 als scheidsrechter. Omdat Hans van nature rustig, weloverwogen en duidelijk is, heeft hij het in het scheidsrechtersvak zo lang volgehouden. Er zijn momenten geweest waarop het niet goed uitpakte voor Hans; hij is een keer zelfs mishandeld in het veld. Het heeft hem niet weerhouden om de fluit in de hand te blijven nemen. Daarnaast heeft Hans ook veel scheidsrechters-in-spé begeleid.
Henk is 10 jaar eerder begonnen als scheidsrechter. Omdat Henk zelf een man van de cijfers is, hebben we uitgerekend dat 50 jaar fluiten overeenkomt met ca. 2.500 wedstrijden en dus 150.000 minuten en enkele duizenden gele kaarten, rode kaarten en tijdstraffen. Ook Henk heeft veel scheidsrechters-in-spé begeleid. In het najaar staat er weer een training op het programma voor jeugdige handballers.

Samen
Hans en Henk hebben ook nog ca. 13 jaar als duo op behoorlijk niveau gefloten. Beide heren hebben van het Nederlands Handbal Verbond een welverdiende onderscheiding ontvangen. Deze onderscheiding is voor aanvang van de Algemene Ledenvergadering uitgereikt.