Aanvoerder Wouter van der Steen verruilt FC Den Bosch voor Helmond Sport

Aanvoerder Wouter van der Steen verruilt FC Den Bosch voor Helmond Sport

Wouter van der Steen, aanvoerder en eerste doelman van FC Den Bosch, vertrekt na vijf seizoenen naar Helmond Sport. "De afgelopen tijd miste ik in mezelf het vertrouwen dat het op korte termijn beter zou worden en dat ging steeds zwaarder wegen", zo laat de doelman weten.

Van der Steen kwam eerder al tien jaar voor Helmond Sport uit. Hij zag geen toekomst voor zich in Den Bosch, en zinspeelde aan het einde van het seizoen op een mogelijk vertrek. "Mijn eerste jaar bij de club was fantastisch. Daarna is het sportief gezien eigenlijk steeds iets minder gegaan, korte oplevingen daargelaten.

De afgelopen tijd miste ik in mezelf het vertrouwen dat het op korte termijn beter zou worden en dat ging steeds zwaarder wegen. Ik ging nadenken over mijn toekomst en ondanks de nieuwe wind die binnen FC waait, kreeg ik het gevoel dat het voor alle partijen beter was dat ik zou vertrekken", zo zegt Van der Steen op de clubwebsite.

De doelman had nog een doorlopend contract bij de club. Technisch manager Yousuf Sajjad reageert als volgt op het tussentijdse vertrek. "Met Wouter vertrekt niet alleen onze meest ervaren speler en aanvoerder, maar ook een publiekslieveling. Het is spijtig dat we er niet in zijn geslaagd om het gevoel van teleurstelling dat zich in de tweede helft van het voorbije seizoen van Wouter meester heeft gemaakt, bij hem weg te nemen.

Wij hebben er binnen onze mogelijkheden alles aan gedaan om Wouter voor FC Den Bosch te behouden. Wouter is een gevoelensmens. Als het glas leeg is, is het leeg. Omdat wij onder geen beding spelers in onze selectie willen die liever ergens anders zijn, was een transfer de enige oplossing", zo stelt Sajjad. Volgens de technisch manager heeft Helmond Sport een vergoeding betaald waar FC Den Bosch tevreden mee is.