Aanslagplegers slagerij en sportschool komen vermoedelijk uit omgeving Rotterdam

In het tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie beelden getoond met een man die in februari 2022 met scherp schoot op slagerij Jaraya aan het Kapelaan Koopmansplein in Den Bosch. Ook wist de politie te melden dat een witte Renault Megane een rol speelt bij de aanslagen.

Op de beelden is te zien dat de auto voor de slagerij langsrijdt. Even later verschijnt dan de man in beeld, die ruim tien minuten later de trekker overhaalt. Waarschijnlijk is hij daarna meteen in de Renault Megane gestapt en weggereden, zo meldt de politie bij Opsporing Verzocht.

Twee dagen later dook dezelfde auto opnieuw op in Den Bosch, nu op de parkeerplaats bij de Eendenkooi. Rond kwart voor vijf heeft de inzittende een duidelijk doel, als hij naar de ingang van de sportschool loopt. De dader is daarbij niet op beeld te zien, wel dat er een explosie wordt veroorzaakt, opnieuw door een handgranaat. Dat gebeurde eerder al bij de genoemde slagerij, toen in de zomer van 2021.

Wat wel op de beelden te zien is, is dat hij een apart loopje heeft. Hij draait zijn rechtervoet namelijk bij iedere stap naar binnen. De man heeft zijn gezicht afgedekt met een sjaal, en draagt hij een jack van Nike. Het is niet duidelijk of hij ook achter de aanslag zit met de handgranaat in de zomer van 2021 bij de slagerij.

Via een getuige is de politie wel achter het kenteken van de witte Renault Megane gekomen, maar dat bleek een duplicaat te zijn. Toch is de politie erachter gekomen dat die auto na beide incidenten vanuit Den Bosch richting Rotterdam is gereden. Vermoedelijk komen die aanslagplegers en de bestuurder uit de omgeving van Rotterdam, liet de politie verder weten.