8 jaar cel en tbs geëist tegen Vlijmense leerkracht voor online seksueel contact met kinderen

Tegen de 45-jarige ex-basisschoolleraar uit Vlijmen die online seksueel contact zocht met kinderen is woensdag 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De man had volgens het OM met minstens 70 kinderen dit soort contacten en had ook seks met een tienermeisje uit Limburg.

Verdachte Bas G. staat woensdag voor de tweede dag deze week voor de rechter. Hij hoorde de eis van de officier van justitie in tranen aan. Naast de celstraf en tbs werd ook een beroepsverbod van vijf jaar geëist.

De verdachte begon al in 2004 met het maken van foto’s van kinderen en dat breidde zich uit tot chatten en videobellen. Online deed hij zich voor als kind om het vertrouwen te wekken van zijn slachtoffers. De verdachte werkte ruim 20 jaar op basisschool De Vijfhoeven in Vlijmen.

Hij werd augustus vorig jaar aangehouden nadat hij in Elsendorp stiekem opnames maakte van kinderen. Dat deed hij ook met drie kinderen van de Vlijmense school. Op zijn computer en telefoon werden daarna duizenden foto’s en filmpjes gevonden van kinderen waar hij in de loop der jaren contact mee had.