50 PLUS verliest zetel, Oudheusdenaar Gerard van Hooft komt niet in de Tweede Kamer: 'Helaas'

De feeststemming zat er woensdagavond bij de leden van 50 PLUS goed in toen de eerste exitpoll bekend werd. 50 PLUS zou immers zijn zetel behouden in de Tweede Kamer, alleen eindigde dat toch anders.

Het begon met een groot feest toen de leden de eerste exitpoll zagen. Volgens lijsttrekker Gerard van Hooft uit Oudheusden werd het uitbundig gevierd. "Het was een vreselijk grote verassing voor ons toen we direct op één zetel stonden. Toen ging het dak eraf. Zoals we dat alleen in Brabant kunnen", vertelt Van Hooft. Maar die blijdschap was van korte duur… Later bleek 50PLUS toch haar zetel te zijn verloren. "We kwamen er achter rond een uur of een bij de echte uitslagen dat we helaas toch waarschijnlijk net iets tekort zouden komen. Die trend heeft zich gedurende de nacht voortgezet en uiteindelijk zijn we een tiende procent tekort gekomen voor een zetel, helaas."

Volgens Van Hooft heeft het zetelverlies te maken met het tactisch stemmen en dat de partij te weinig media-aandacht heeft gehad. "Ondanks de waarschuwingen dat je dat niet moet doen en dat je je hart moet volgen. Toch strategisch gestemd en dit is eruit gekomen. Een kwart van de Nederlanders heeft op de PVV gestemd en dat is bijzonder hoog, kun je wel stellen". aldus Van Hooft.

Echter geeft hij de moed niet op. "Ik ga nog even lekker uitrusten en dan gaan we maandag weer aan de slag. Dan komen we weer met de fracties bij elkaar en dan gaan we gewoon weer helemaal opnieuw beginnen. We gaan de partij reorganiseren en we komen nog sterker tevoorschijn als dan we nu weg zijn gegaan", laat Van Hooft weten.