Zorgpersoneel Jeroen Bosch Ziekenhuis staakt: alleen spoedeisende hulp

Zorgpersoneel Jeroen Bosch Ziekenhuis staakt: alleen spoedeisende hulp

Zorgpersoneel Bernhoven staakt: alleen spoedeisende hulp

Medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben het werk neergelegd. Ze doen mee aan de landelijke stakingsdag van ziekenhuizen. Er wordt alleen spoedeisende hulp geboden.

Er wordt tijdens de staking gewerkt alsof het een zondag is. De staking begint om 08.00 uur en zal vervolgens 24 uur duren.

De stakingsdag wordt gezamenlijk afgetrapt door de medewerkers in het ziekenhuis. Daarna houden medewerkers en vakbondsbestuurders verschillende toespraken. 64 ziekenhuizen doen mee aan de landelijke stakingsdag.

Vertrouwen
Ziekenhuismedewerkers leggen het werk neer vanwege een cao-conflict. De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 10% voor een jaar plus 100 euro. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen de volledige reiskosten vergoed krijgen en dat de kilometervergoeding omhoog gaat. Tot nu toe zijn de vakbonden er nog niet uitgekomen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Volgens Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, wekt het boosheid onder ziekenhuispersoneel op. "Vooral het vertrouwen in de werkgever krijgt een flinke deuk. De medewerkers voelen zich in de kou gezet. Het enige dat wordt gevraagd, is behoud van koopkracht en het verlagen van de werkdruk. Zodat de boodschappen kunnen worden betaald en het prachtige werk dat wordt gedaan wordt volgehouden."