Water Natuurlijk blijft BBB net voor bij waterschapsverkiezingen

Water Natuurlijk blijft BBB net voor bij waterschapsverkiezingen

De partij Water Natuurlijk is de winnaar geworden van de verkiezingen bij Waterschap Aa en Maas en ging van 7 naar 8 zetels. Nieuwkomer BBB deed het ook bij deze verkiezingen erg goed en haalde meteen 7 zetels binnen.

De Partij voor de Dieren komt met 2 zetels voor het eerst in het algemeen bestuur van het waterschap. Het CDA ging er ook in het waterschap flink op achteruit. Van de 5 zetels hield de partij er maar 2 over. Bij de VVD was er ook een verlies, die ging van 4 naar 3 zetels en de PvdA ging van 3 naar 2. 50Plus halveert van 2 naar 1 zetel, AWP behoudt de ene zetel en Ouderen Appèl - Hart voor Water verloor die ene zetel juist.
De opkomst was 52,3 procent in het werkgebied van Aa en Maas. De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt donderdag 23 maart bekendgemaakt. Dan worden ook de namen van de nieuwe algemeen

bestuursleden bekend. Het algemeen bestuur van Aa en Maas bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Het huidige bestuur treedt op 27 maart af en twee dagen later wordt het nieuwe algemeen bestuur geïnstalleerd.