Bossche horeca wijst plannen voor nieuwe sluitingstijden af

De Bossche horeca voelt zich overvallen door de plannen van het college van B en W voor andere sluitingstijden, onder meer tijdens carnaval. De horecaondernemers, vertegenwoordigd door KHN Den Bosch, zeggen dat hun idee├źn daarover helemaal verkeerd zijn weergegeven in het voorstel.
In een brief aan de raad wordt gevraagd om niet in te stemmen met het voorstel. Daarop werd donderdagavond besloten om het voorstel voor een nieuwe horecaverordening niet te behandelen in een commissievergadering Van Den Bosch.

Een ander bezwaar van de horeca gaat over het beperken van de vergunningen voor nachtzaken van onbepaalde tijd naar vijf jaar. Daardoor kan het voortbestaan van die zaken in gevaar komen en daarom moet dat eerst verder onderzocht worden, vindt KHN. De horecaondernemers zijn het ook niet eens met het idee om alleen nachtzaken waar meer dan 200 mensen komen een ontheffing te geven.
De Bossche horeca is van plan om binnenkort een bijeenkomst te houden om haar standpunten nog eens duidelijk uit te leggen aan de politiek.